750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
ce mai gatim

Tortilla – o minune in bucataria moderna

February 29 2012 , Written by Cristina Published on #Mancaruri

 

Se mai intampla cateodata ca dupa o zi lunga si apasatoare, ajunsi seara acasa obositi si infometati, sa constatam ca frigiderul e aproape gol. Sigur, trebuia sa trecem pe la supermarket in drum spre casa dar…

Sa nu ne panicam totusi: cu cateva foi de tortilla, un pic de smantana, cascaval, si cu ceva conserve de prin camara (spanac, ciuperci), putem face minuni!

 

S-a intamplat sa am aceste ingrediente, plus cateva ciperci proaspete, asa incat in mai putin de o ora am pregatit 2 feluri vegetariene la cuptor, absolut delicioase:

 

Tortilla cu spanac la cuptor 

 

Isp.cannngrediente:

3 foi de tortilla

spanac (foi din conserva – 300 g)

½ ceapa (sau o ceapa mica)

3 linguri suc de rosii

7,8 linguri cascaval ras

o cescuta smantana dulce

1 catel de usturoi

sare, piper dupa gust

 

 

Ceapa se caleste putin si peste ea se adauga spanacul (scurs si tocat), sarea, piperul, usturoiul si sucul de rosii. Se amesteca putin la foc, sa scada, dupa care se lasa sa se raceasca – cateva minute. Intre timp se pregatesc foile de tortilla, le asezam pe o farfurie si le ungem cu smantana, una cate una, le umplem cu spanac si cate o lingura de cascaval ras si le asezam intr-un vas termorezistent. Le intepam cu furculita apoi turnam peste ele smantana, presaram deasupra cascavalul ras si le dam la cuptor (35-40 minute la 190 grd). Cantitatile sunt suficiente pentru doua portii de marime medie.

 

 

Tortilla cu ciuperci la cuptor

 

Ingrediente:

3 foi de tortilla

ciuperci – 300 g

½ ceapa (sau o ceapa mica)

7,8 linguri cascaval ras

o cescuta smantana dulce

1 catel de usturoi

sare, piper dupa gust

 

Se prepara in mod asemanator cu cele umplute cu spanac, diferenta fiind ca nu mai adaugam suc de rosii. Ciupercile se taie in bucati mici si se calesc impreuna cu ceapa cam 15 minute. Optional putem da un gust mai rafinat cu putin vin alb. Sosul obtinut se toarna in vas, peste rulourile de tortila (intepate in prealabil), inainte de a adauga smantana si cascavalul ras. Apoi le dam la cuptor, ca in reteta de mai sus, 35-40 minute.

 

Incurajata de rezultate, o saptamana mai tarziu am incercat o varianta cu carne:

 

 

Tortilla cu carne de pui la cuptor

 

Ingrediente:

3 foi de tortilla

carne de pui – 200 g

½ ceapa (sau o ceapa mica)

½ ardei

3,4 linguri suc de rosii

7,8 linguri cascaval ras

o cescuta smantana dulce

1 catel de usturoi

sare, piper dupa gust

 

Carnea de pui taita in fasiute subtiri se caleste bine cu ceapa, apoi se adauga ardeiul taiat marunt; dupa alte cateva minute se adauga si sucul de rosii, sarea, piperul, usturoiul si se mai lasa la foc pana scade. Se umplu foile de tortilla cu acest amestec, se completeaza cu smantana si cascaval ras, ca in retetele de mai sus si se da la cuptor.

La acest fel am servit si o cescuta de salsa – rosii proaspete zdrobite, amestecate cu usturoi, ceapa verde taiata marunt si patrunjel – precum si o salata de verdeturi: un deliciu!  

 

Dintre cele trei variante, cea cu umplutura de carne de pui a fost cea mai apreciata. Ciupercile au fost pe locul doi. Si cele cu spanac au fost gustoase (si usoare) dar parca spanacul tot mai bun e ca o mancarica scazuta, insotit de un ou ochi bine rumenit!

  

chicken-faj-004.jpg

 

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post