750 grammes
All our cooking blogs Follow this blog Administration + Create my blog
ce mai gatim

Tortilla – o minune in bucataria moderna

February 29 2012 , Written by Cristina Published on #Mancaruri

Se mai intampla cateodata ca dupa o zi lunga si apasatoare, ajunsi seara acasa obositi si infometati, sa constatam ca frigiderul e aproape gol. Sigur, trebuia sa trecem pe la supermarket in drum spre casa dar… Sa nu ne panicam totusi: cu cateva foi de...

Read more

Budinca de paine cu stafide

February 27 2012 , Written by ce Published on #Dulciuri

...simpla, usor de facut, delicioasa (din pacate nu si dietetica…) Am descoperit “Bread and butter pudding” pe taramurile britanice, intr-un tarziu, dupa multe incercari (nereusite) de a gasi prajituri cu gust/ textura/ prezentare care sa-mi aminteasca...

Read more

Musaca de cartofi cu carne de vita

February 27 2012 , Written by ce Published on #Mancaruri

Ingrediente: 300 g carne de vita (tocata) 4,5 cartofi 2 cepe (marime medie) 2 catei de usturoi un sfert de ardei gras, rosu un morcov 3,4 linguri de mazare bulion sau 100 ml suc de rosii (sau 2,3 rosii micute) 2 oua 3,4 linguri de ulei 50 g cascaval ras...

Read more

Budinca de taitei cu sirop caramel

February 27 2012 , Written by ce Published on #Dulciuri

…un desert delicios pentru serile reci de iarna Ingrediente: 1 litru de lapte 4 oua 7,8 linguri de zahar 100 g de taitei sau fidea esenta de rom esenta de vanilie Am ajuns la aceasta combinatie simpla si gustoasa cu gandul la crema de zahar ars pe care...

Read more

Tort de mere cu stafide si nuci

February 27 2012 , Written by ce Published on #Dulciuri

Ingrediente: 5,6 mere (1 kg) 9 linguri de zahar 3 oua 3 linguri de faina 2 linguri de ulei 3,4 feliute de unt (cam 10 g) o ceasca de stafide 4,5 nuci scortisoara esenta de rom (optional) praf de copt (optional) frisca In reteta originala blatul era mai...

Read more

Alchimie in bucatarie

February 27 2012 , Written by ce Published on #Bucatareala - nostalgii si idei

Cine se gandeste la “aur” cand spune “alchimie” nu stie poate cat valoreaza o mancarica gustoasa, alaturi de cei dragi, in tihna si voie buna, la ceas de sarbatoare. Cand vine vorba despre bucatareala, ceea ce imi place nu este numai rezultatul (care...

Read more