750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
ce mai gatim

Musaca de cartofi cu carne de vita

February 27 2012 , Written by ce Published on #Mancaruri

musaca

Ingrediente:

300 g carne de vita (tocata)

4,5 cartofi

2 cepe (marime medie)

2 catei de usturoi

un sfert de ardei gras, rosu

un morcov

3,4 linguri de mazare

bulion sau 100 ml suc de rosii

(sau 2,3 rosii micute)

2 oua

3,4 linguri de ulei

 

50 g cascaval ras

50 smantana

patrunjel

condimente dupa gust

(sare, piper, cimbru, vegeta)

 

In primul rand se curata si se fierb cartofii (ca pentru piure), morcovul, si separat mazarea - daca nu este din conserva. Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa, ardeiul, usturoiul, patrunjelul. Ceapa se caleste in ulei cateva minute, se adauga apoi ardeiul, carnea tocata, usturoiul, si se tin la foc cam 10-15 minute, dupa care se toarna sucul de rosii (bulionul subtiat) peste, se condimenteaza, se amesteca si se mai lasa la foc 5-10 minute, sa scada.

(Ca sa economisesc timp, am pregatit o cantitate mai mare din acest amestec – carne, ceapa, usturoi, suc de rosii etc, si am oprit o parte pe care am folosit-o mai tarziu pentru Spaghetti Bolognese).

Cartofii fierti, morcovul si mazarea se scot din apa si se scurg bine. Eu pregatesc cartofii ca pentru piure, dar se pot folosi si rondele sau taiati in bucatele mici, dupa preferinta. Intr-un vas termorezistent (sau tava) se aseaza un strat de cartofi, morcovul taiat rondele, mazarea, apoi un strat de carne tocata, apoi inca un strat de cartofi. La sfarsit se toarna smantana amestecata cu ouale batute, se presara cascavalul ras si se baga in cuptorul incins (190 grd) unde se tine cam 30 minute, pana se rumeneste bine. Atentie, reteta e nerecomandata in curele de slabire!

Pofta buna totusi… ;0

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post