750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
ce mai gatim

Placinta cu iaurt si stafide

May 1 2012 , Written by Cristina Published on #Dulciuri

M-am inspirat din reteta gasita intr-o revista romaneasca, intr-una dintre vizitele la parinti. Multumiri autoarei - al carui nume nu mi-l amintesc, pacat…

Odata ajunsa acasa am incercat sa recompun reteta din memorie. Eram putin cam indoita in privinta umpluturii (iaurt?!) dar am incercat-o, si, cum s-a dovedit a fi o minunatie, delicioasa placinta figureaza de atunci in topul preferintelor.

 

Ingrediente:

un pachet de foi de placinta

800 g iaurt

8,9 linguri de zahar

ulei pentru uns tava si foile (sau unt)

5,6 linguri de stafide

6 oua

coaja rasa de lamaie

zahar vanilat (optional)

 

yo pie 1

 

Se unge tava cu ulei sau unt topit, la fel si foile, pe masura ce le asezam in tava. Ouale se bat bine si se amesteca cu iaurtul, zaharul, stafidele si coaja rasa de lamaie. Foile se impart in doua (sau in trei, in functie de forma / marimea tavii) si se aseaza, in straturi, in tava unsa, alternand cu umplutura. Ultimul rand de foi se inteapa cu furculita si se unge si cu putin ou batut. Dupa ce o tinem 40-45 minute in cuptorul incins (190 grade), ne putem bucura de o placinta... sa te lingi pe degete!

Daca avem rabdare pana se raceste, merge bine la o cafea - din aceea facuta la ibric, tare si cu caimac… este binevenita insa in orice moment al zilei, dupa masa, ca desert, sau intre mese, ca o gustare - oricand!

 

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post