Placinta cu piept de pui - Quiche Christine
Sursa de inspiratie este binecunoscuta Quiche Lorraine, in prezent foarte populara in Marea Britanie, ea fiind de fapt preluata din bucataria franceza (zona Lorraine) si avand, se spune, si vechi influente germanice. Unul dintre ingrediente este sunca; eu am folosit carne de pui. Am inlocuit cu iaurt jumatate din cantitatea de smantana, ca sa fie un pic mai dietetica. Foile le-am cumparat de la supermarket si astfel placinta mea a capatat o forma diferita (Quiche Lorraine fiind rotunda).
Ingrediente:
un pachet de foi de placinta
200 g iaurt
200 g smantana
ulei pentru uns tava si foile (sau unt)
4 oua
un piept de pui
sare, piper
cascaval ras (branza cheddar)
o ceapa verde sau
2,3 ciupercute (optional)
Pieptul de pui se prajeste sau – de preferat – se prepara la gratar, si se taie marunt sau in fasii fine. Se amesteca cu ouale batute, iaurtul si condimentele. Consistenta si un gust mai deosebit obtinem adaugand la aceasta umplutura si o ceapa verde taiata marunt sau 2,3 ciupercute, calite in putin ulei. Si fara acestea insa placinta este satioasa si buna. Odata pregatita umplutura, se unge tava cu ulei sau unt topit, la fel si foile, pe masura ce le asezam in tava: se impart in doua si se aseaza primul strat in tava unsa, apoi umplutura, apoi al doilea rand de foi, care se inteapa cu furculita si se unge si cu putin ou batut, peste care se presara cascaval ras. O dam la cuptor 40-45 minute (la 190 grade) si, cand este gata, o lasam putin sa se racoreasca.
Pofta buna!